Индекс:Кинески пинјин

Од Викиречник

Кинески пинјин

A - B - C - D - E - F - G - H - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - W - X - Y - Z


Ова е индекс на сите кинески ставки (зборови) во Викиречникот што имаат само по еден знак, подредени по нивната романизација (пинјин — систем на романизација на мандаринскиот кинески јазик прифатен во 1979 во НР Кина. Повеќе за системот на статијата „Пинјин“ на Википедија.

Поврзано[уреди]