Додаток:Имиња

Од Викиречник
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Листа на имиња, поделена според типот и подредена по азбучен редослед. Во секоја страница, постои содржина која ќе ви помогне за полесно да стигнете до бараното име. Имајте во предвид дека Викиречникот не прифаќа презимиња за наслов на статија - тие се само излистани. Презимињата кои немаат интересна етимологија може да бидат дискутирани во WS:RFD. Утврдените имиња се болдирани.


МАШКИ имиња кои почнуваат на ...
А - Б - В - Г - Д - Ѓ - Е - Ж - З - Ѕ - И - Ј - К - Л - Љ - М - Њ - О - П - Р - С - Т - Ќ - У - Ф - Х - Ц - Ч - Џ - Ш
A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
ЖЕНСКИ имиња кои почнуваат на ...
А - Б - В - Г - Д - Ѓ - Е - Ж - З - Ѕ - И - Ј - К - Л - Љ - М - Њ - О - П - Р - С - Т - Ќ - У - Ф - Х - Ц - Ч - Џ - Ш
A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
ПРЕЗИМИЊА кои почнуваат на ....
А - Б - В - Г - Д - Ѓ - Е - Ж - З - Ѕ - И - Ј - К - Л - Љ - М - Њ - О - П - Р - С - Т - Ќ - У - Ф - Х - Ц - Ч - Џ - Ш
A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
ИМИЊА НА ЖИВОТНИ кои почнуваат на ...
A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z