Браилово

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Сопствена именка среден род


Значење[уреди]

Wikimedia
Wikimedia
Во Википедија има статија за Браилово.

Село во Прилепско во северниот дел на Пелагонија.


Изведени зборови[уреди]

браиловец

браиловци

браиловка

браиловки

браиловче

браиловчиња

браиловски