Берн

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Сопствена именка машки род


Значење[уреди]

Wikimedia
Wikimedia
Во Википедија има статија за Берн.

Главен град на Швајцарија и на бернскиот кантон.


Етимологија[уреди]

Од германскиот Берн.


Изведени зборови[уреди]

берњанец

берњани

берњанка

берњанки

берњанче

берњанчиња

бернски