Прејди на содржината

Берлин

Од Викиречник

Македонски

[уреди]

Сопствена именка машки род


Значење

[уреди]
Wikimedia
Wikimedia
Во Википедија има статија за Берлин.

Главен град на Германија.


Етимологија

[уреди]

Од германскиот Берлин.


Изведени зборови

[уреди]

берлинец

берлинци

берлинка

берлинки

берлинче

берлинчиња

берлински