Апостол

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Апостол вокативна форма: Апостол-е

Читање и изговор[уреди]

Читање: А'|пос|тол /A'postol/ (|=поделба на слогови, '=акцент)
Рима: -апостол

Значење[уреди]

  1. Машко име.

Етимологија[уреди]

Потекло[уреди]

Извори[уреди]