Антон

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Антон вокативна форма: Антон-е

Читање и изговор[уреди]

Читање: А'н|тон /A'nton/ (|=поделба на слогови, '=акцент)
Рима: -антон

Значење[уреди]

  1. Машко име.

Етимологија[уреди]

Потекло[уреди]

Извори[уреди]