Ананија

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Ананија вокативна форма: Ананија

Читање и изговор[уреди]

Читање: Ан|а'|ни|ја /A'nanija/ (|=поделба на слогови, '=акцент)
Рима: -анија

Значење[уреди]

  1. Машко име.

Етимологија[уреди]

Потекло[уреди]

Извори[уреди]