Абуџа

Од Викиречник

Сопствена именка женски род

Значење[уреди]

Википедија на јазик има статија за:

Главен град на Нигерија.

Изведени зборови[уреди]

абиџаец

абиџајка

абиџајци

абиџајски

Превод на други јазици[уреди]

 • Албански:
 • Англиски: Abuja
 • Арапски:
 • Босански:
 • Бугарски: Абуджа
 • Германски:
 • Грчки:
 • Италијански:
 • Јапонски:
 • Каталонски:
 • Кинески:
 • Окситански:
 • Полски:
 • Португалски:
 • Руски:
 • Српски: Абуџа
 • Украински:
 • Француски: Abuja
 • Хрватски: Abuja
 • Шведски:
 • Шпански: