Њу Орлеанс

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Сопствена именка машки род


Читање и изговор[уреди]

  • Читање: (|=поделба на слогови, '=акцент)


Значење[уреди]

Wikimedia
Wikimedia
Во Википедија има статија за Њу Орлеанс.

Најголем град во сојузната држава Луизијана, во САД.


Етимологија[уреди]

Градот е именуван по Филип II Орлеански, регентот на Франција.


Изведени зборови[уреди]

њуорлеанец

њуорлеанци

њуорлеанка

њуорлеанки

њуорлеанче

њуорлеанчиња

њуорлеански