Њу Џерси

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Сопствена именка машки род


Читање и изговор[уреди]

  • Читање: (|=поделба на слогови, '=акцент)


Значење[уреди]

Wikimedia
Wikimedia
Во Википедија има статија за Њу Џерси.

Сојузна држава во САД на источниот брег.


Етимологија[уреди]

Името го добила по островот Џерси во Ламанш.


Изведени зборови[уреди]

Њуџерсиец

Њуџерсијци

Њуџерсијка

Њуџерсијки

Њуџерсијче

Њуџерсијчиња

њуџерсиски