охриѓанка

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Именка женски род

Множина: охриѓанки


Читање и изговор[уреди]

  • Читање: (|=поделба на слогови, '=акцент)


Значење[уреди]

Жителка на Охрид или женско лице со потекло од овој град.