Ознаки

Прејди на: содржини, барај

На оваа страница е даден список на ознаки со кои програмската опрема може да ги означи измените и нивното значење.

Име на ознакаИзглед во списоците на промениЦелосен опис на значењетоИзворАктивно?Означени промени
massmessage-deliveryДостава на масовни поракиМасовна достава на пораки со помош на додатокот „Масовни поракиОдредени од програмотДа30 промени
visualeditorВизуелно уредувањеУредувањето е направено со визуелниот уредникОдредени од програмотДа15 промени
HHVMHHVMОвозможени се преработките направени со HipHop Virtual Machine наместо PHP-толкувачот Zend (се очекува да ја подобри работата, означен за поправка на грешки/анализа)Одредени од програмотНе11 промена
mobile editМобилно уредувањеУредување од мобилен (мреж. страница или извршник)Одредени од програмотДа10 промени
mobile web editМобилно семрежно уредувањеУредување напревено од мобилно мрежно местоОдредени од програмотДа10 промени
possible spambot (testing)possible spambot (testing)Одредени од програмотНе6 промени
meta spam idmeta spam idОдредени од програмотДа0 промени
blankingblankingОдредени од програмотДа0 промени
emojiЕмоџиСе користи од глобалниот филтер на злоупотреби 110.Одредени од програмотДа0 промени
repeated xwiki abuserepeated xwiki abuseОдредени од програмотДа0 промени
OTRS permission added by non-OTRS memberOTRS permission added by non-OTRS memberОдредени од програмотДа0 промени
ntsamr (global)ntsamr (global)Одредени од програмотДа0 промени
repeated xwiki CoI abuserepeated xwiki CoI abuseОдредени од програмотДа0 промени
mw-contentmodelchangeизмена на содржинскиот моделУредувања што го менуваат содржинскиот модел на една страницаОдредени од програмотДа0 промени
visualeditor-needcheckВизуелен уредник: ПроверкаУредување направено со визуелниот уредник при кое системот утврдил дека викитекстот може да има ненамерни измени.Одредени од програмотДа0 промени
visualeditor-switchedВизуелен уредник: ПрефрленоКорисникот почнал да уредува со визуелниот уредник, но потоа се префрлил на уредникот на викитекст.Одредени од програмотДа0 промени
visualeditor-wikitextИзворно уредување 2017Уредувањето е направено со уредникот на викитекст од 2017 г.Одредени од програмотДа0 промени
mobile app editУредување од мобилен извршникУредувања направени од мобилни извршнициОдредени од програмотДа0 промени