Словачка

Од Викиречник

Македонски[уреди]

Сопствена именка женски род

Читање и изговор[уреди]

  • Читање: (|=поделба на слогови, '=акцент)


Значење[уреди]

Wikimedia
Wikimedia
Во Википедија има статија за Словачка.

Држава во средна Европа. Нејзино официјално име е Словачка Република.


Синоним[уреди]

Словакија

Изведени зборови[уреди]

Словак

Словаци

Словакинка

Словакинки

Словаче

Словачиња

словачки